top of page

Valentinyalle ja Tetianalle osaamistodistukset Kajaanin Hakalta

Valentinya ja Tetiana ovat olleet Kajaanin Hakalla järjestössä tekemässä työharjoittelua. Tänään saimme kirjoittaa heille osaamistodistukset liiketoiminnan perustutkinnon perusteista. Alla he kertovat tarinaansa omin sanoin:


 "Olen Valentina.  Olen asunut Suomessa vuoden.  Tulin, kun Venäjä hyökkäsi  kaupunkiin, jossa asuin.  Opiskelen suomen kieltä kursseilla. Työskentelin Ukrainassa pukusuunnittelijana  teaterissa. Olen valinnut elokuviin ja teateriin  pukuja.  Teen Kajaanin Hakan Sparri - Hankkeen kieliharjoittelua.  Se auttaa minua oppimaan paljon mielenkiintoista työ- ja opiskelijaelämästä Suomessa."


"Minä olen Tеtiana Ranchkovska, olen 41-vuotias. Olen Ukrainasta, Donetskista ja Zaporozhyesta. Ukrainassa työskentelin Zaporizhzhjan alueen Vasilyevsky-piirihallinnossa osaston pääasiantuntijana, valtuutettuna ProZorro-sähköjärjestelmän hankintoihin ja ostin tavaroita huutokaupassa.


Koska Ukrainassa syttyi sota, perheeni ja minun piti lähteä kotimaastamme venäjän sotilaallisen hyökkäyksen vuoksi Ukrainaa vastaan. Veljeni asui sillä hetkellä Sokamossa – Suomessa. Hän kutsui meidät Kainuuseen. Tuskin onnistuimme poistumaan miehitetyltä alueelta ja pitkän ja vaikean tien voitettuaan saavuimme Kajaaniin.


Täällä meidät otettiin erittäin hyvin vastaan. Suomalaiset auttavat, pitävät meistä huolta, tunnemme tuen.  


Suoritin kielikurssin Edukaissa ja nyt jatkan opintojani Spring Housessa. Teen Kajaanin Hakan Sparri - Hankkeen kieliharjoittelua.  


Haluaisin työpaikan, josta on hyötyä. Valmistuin Donetskin kauppakorkeakoulusta kirjanpidon ja tilintarkastuksen tutkinnon. Haluaisin työskennellä toimistossa."


Paljon onnea ja kiitos teille!


39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page