top of page

Minun polkuni: Suvi-Pauliina

Minä olen Suvi-Pauliina, 29, ja kerron kuinka Sparri auttoi minua löytämään oman polkuni!


Olen ammatiltani markkinointiviestinnän osaaja ja olen työskennellyt pelialalla, mutta sitä työtä tehdessäni en kokenut täyttäväni mitään tarkoitusta. Halusin enemmän, mutta silloinen työ ja ala ei kyennyt sitä tarjoamaan, joten irtosanouduin. Siitä asti olen tehnyt pientä keikkaa siellä täällä, mutta pääasiassa olen ollut työttömänä työnhakijana. Siinä aikana minulle on selkeytynyt, että en halua palata vanhoihin työtehtäviin, joten tarvitsin uuden ammatin ja alan.


Unelmani on ehkäisevä mielenterveystyö. Olin tästä jutellut työllisyysohjaajani kanssa, ja hän sitten ehdotti Sparri -

hankkeeseen osallistumista. Sparrista sitten otettiin minuun yhteyttä ja sovittiin, että tulen käymään heidän toimistolla juttelemassa olisiko hankkeeseen osallistuminen minulle hyödyksi. Kuten arvata saattaa, tapaaminen sujui oikein hyvin ja teimme työkokeilusopimuksen kuukaudeksi, jonka aikana tavoitteena oli auttaa ja tukea minua löytämään polkuni.


Mitä teet Sparrissa?


Sparrin päivittäinen toiminta tähtää hyvinvoinnin sekä työ- ja toimintakyvyn edistämiseen liikunnallisin keinoin. Liikutaan yhdessä, käydään kuntosalilla ja uimassa, pelataan frisbeegolfia ja jalkapalloa, on sisäliikuntavuoroja, joissa voi pelata koripalloa, lentopalloa ja sulkapalloa. Toiminta lähtee asiakkaista itsestä, tehdään niitä asioita mitkä kiinnostaa, mutta mihinkään ei ole pakko osallistua jos se ei tunnu omalta.


Toinen hyvin tärkeä osa hanketta on verkostoituminen sekä vierailut eri yrityksiin ja järjestöihin. Vierailujen tavoitteena on tutustua eri aloihin ja työtehtäviin, jotta löytyisi se oma juttu mille alalle haluaisi työllistyä tai mitä haluaisi lähteä opiskelemaan.


Kaikki toiminta ja tekeminen perustuu yhdessä tekemiseen ja yhdessä hyvän olon luomiseen.


Oman polun löytäminen?


Sparrissa on käytössä työkalu nimeltä Kykyviisari. Se on kysely joka kartoittaa henkilön senhetkistä hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Tätä kyselyä sitten käytetään tukena henkilökohtaisessa keskustelussa ohjaajan kanssa kun lähdetään miettimään henkilön omaa polkua. Keskustelun tarkoitus selvittää mitä asiakas haluaa, ja miten siihen tavoitteiseen pääsee. Sen jälkeen lähdetään yhdessä konkreettisesti toteuttamaan sitä.


Minulle, joka haluaa tulevaisuudessa työskennellä ehkäisevän mielenterveystyön parissa, polun suunnaksi valikoitui kasvatus- ja ohjausala. Keskustelin opinto-ohjaajan kanssa siitä, mitä haluan tulevaisuuden tehdä, ja kasvatus- ja ohjausala tarjosi parhaat näkymät siihen. Oli todella hienoa saada niin henkilökohtaista ohjausta uraja opiskelumahdollisuuksien valintaan! Kasvatus- ja ohjausala on myös opinnollistettu mm. Monikulttuurinen toimintakeskus Monikassa, jossa aloitan työkokeilun parin viikon päästä. Tämä opinnollistaminen tukee tulevia opiskelujani, sekä kartuttaa työkokemusta tulevaisuuden ammattia varten. Hienointa on, että en missään vaiheessa jää yksin, vaan Sparri tukee ja ohjaa tarvittaessa myös työn ja opiskelun aikana!




Miten hyödyt Sparrista?


Minulle tärkeä hyöty on verkostoituminen, koska haluan alalle, jota en ole ennen tehnyt. Joten jokainen uusi kontakti ja tuttavuus on minulle arvokas.


Parasta on kuitenkin yhteisöllisyys. On huippua kun otetaan mukaan ja pääsee osaksi yhteisöä! Minut hyväksytään omana itsenäni, minun ei tarvitse olla yksin asioiden kanssa, saan vertaistukea sekä apua silloin ja niissä asioissa kun sitä tarvitsen. Se on tosi voimaannuttava, positiivinen ja terapeuttinen kokemus! Ja se kokemus vahvistaa ja ylläpitää minun toiminta- ja työkykyä.


On ollut upeaa päästä osaksi tällaista projektia. Odotan innolla, että pääsen eteenpäin omalla polullani ja saan jakaa sen kokemukseni kaikkien kanssa!



80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page