top of page

Minun polkuni: Niklas

Kuinka päädyin SPARRI-hankkeeseen?


Kirjoittaessani tätä olen 28-vuotias nuori mies, joka on paininut uniongelmien kanssa lähemmäs 20 vuotta. Nämä kyseiset uniongelmat ovat tuottaneet huomattavia vaikeuksia minkäänlaisen uravalinnan suhteen, koska koulujen käyminen ilman unta on mistä tahansa näkökulmasta katsottuna uskomattoman haastavaa. Edellä mainitusta syystä johtuen olen tehnyt lähinnä TE-toimiston työkokeiluja ja kuntouttavan työtoiminnan jaksoja noin kymmenen vuoden ajan, koulu (tai oikeastaan sinne hakeminen) on luonnollisesti jäänyt taka-alalle. SPARRI-hankkeesta kuulin TE-toimiston virkailijalta, kun kartoitimme vaihtoehtoja työllistymiseni suhteen. Kun kuulin opinnollistamisesta vaihtoehtona urapolkuni aloittamiseen, kiinnostuin välittömästi.

Mitä teen SPARRI:ssa?


Aloitettuani SPARRI:n mukana kulkemisen, olemme käyneet tutustumassa erilaisiin työkokeilupaikkoihin, joissa opinnollistaminen olisi mahdollista. Lisäksi olemme valmistaneet ruokaa sekä harrastettu liikuntaa eri muodoissa, kuten esimerkiksi koripalloa, lentopalloa, kuntosalilla käyntiä, lenkkeilyä ja vaikka mitä muuta.

Miten hyödyn SPARRI:sta?


Mielestäni SPARRI on ollut loistava valinta juuri minulle. Uniongelmieni vuoksi hankkeen tarjoama joustavuus on ollut valtava helpotus, joka on myös edesauttanut jatkuvan stressin lievittämistä. Olemme onnistuneet myös saamaan mahdollisen alun urapolulleni kasvatusalalla, tästä kiitos SPARRI:n lisäksi monikulttuuriselle toimintakeskus Monikalle, joka tunnistettiin opinnollistamiseen sopivaksi työkokeilupaikaksi. Suosittelen ehdottomasti SPARRI-hanketta jokaiselle, jolla on vaikeuksia löytää juuri se oma juttu tai epäilyksiä mahdollisen uravalinnan suhteen.76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page