Kulttuurihyvinvointia Hakamajalla

Torstaina 23.9.2021 Sparrin porukka kokoontui Hakamajalle tarkoituksena edistää hyvinvointia ravitsemuksen ja yhteisen ruokailun kautta. Aikaisemmin viikolla oli sovittu, että tehdään arabialaista makaronilaatikkoa, makaroni bechamel مكرونه بشاميل, ja vihersalaattia, sekä jälkiruuaksi baklava leivonnaista, بقلاوه.




Päivä aloitettiin hankkimalla kaikki tarvittavat raaka-aineet, jotka kaikki löytyvät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Makaroni bechamel:

Baklava:

penne pastaa

filotaikinaa

naudan jauhelihaa

voita

chilitomaattipyrettä

rouhittua pistaasipähkinää

mozzarellaraastetta

vettä

sipulia

sokeria

mustapippuria

sitruunamehua

voita

vehnäjauhoja

täysmaitoa

suolaa


Ruuanvalmistuksen eri vaiheita

Makaroni bechamelin valmistaminen aloitettiin keittämällä makaronit ja jauheliha, sekä tekemällä maitokastike bechamel. Sen jälkeen ainekset koottiin vuokaan kerroksittain ja paistettiin uunissa.


Baklavan tekeminen aloitettiin kuorimalla ja rouhimalla pistaasipähkinät.

Tiesittekö, että pistaasipähkinät eivät ole pähkinöitä vaan luumarjoja?

Filotaikina on paperinohutta taikinalevyjä, jotka valmistetaan vedestä ja vehnäjauhoista. Baklava kootaan pellille kerroksittain filotaikinaa, voita ja pistaasirouhetta. Päälle tehdään kiille vedestä, sokerista ja sitruunan mehusta.


Syödään yhdessä!

25 views0 comments